кадър и видео: КНСБ, youtubeHората се борят да занесат вкъщи толкова

...
кадър и видео: КНСБ, youtubeHората се борят да занесат вкъщи толкова
Коментари Харесай

Лидерът на КНСБ: 8-часовият работен ден е химера, заплащането - ниско

кадър и видео: КНСБ, youtube

" Hората се борят да занесат у дома толкоз пари, колкото са нужни, с цел да живеят обикновено ", разгласи Димитров.

Ето какво още сподели той в Деня на труда:

В България в днешния ден имаме сред 700 и 800 хиляди работещи небогати. " Това не е методът, по който една естествена, правова и обществена страна се отнася към своите работещи жители, които изкарват хляба и брутния артикул на цялата страна ", декларира президентът на КНСБ във видео приветствие във връзка 1 май - Ден на труда и на интернационалната работническа взаимност. Поздравлението е оповестено на интернет страницата на синдикалната организация.

Затова КНСБ упорства до 2025 година минималната работната заплата в страната да стигне заплатата за прехрана. Поне с по 1250 лв. да може всеки един работещ и неговата половинка, занасяйки ги у дома, да подсигуряват, че 4-членното им домакинство, което е всеобщото в България към този момент, ще може да изкара месеца без терзания. Всичко под тези суми ни прави работещи небогати, показва Пламен Димитров.

Лидерът на КНСБ напомня, че в днешния ден - тъкмо 135 година по-късно от събитията в Чикаго, когато се състои първата стачка в Съединени американски щати с над 300 хиляди работещи, синдикатите и служащите се борят още веднъж за същите права. Такива, каквито тогава са желали да ги извоюват нашите предшественици.



" Отново 8-часовият работен ден е фантазия. Отново заплащането на труда е ниско и още веднъж хората се борят да занесат у дома толкоз пари, колкото са нужни, с цел да живеят обикновено - те, фамилиите им, техните родственици и близки ", добавя Пламен Димитров.

" Честит празник на труда, братя и сестри! Честит празник на всички, които с двете си ръце и със своя разум си вадят хляба и хранят фамилиите си! В България, а и по целия свят. Борбата продължава, другари! Само от нас зависи по кое време ще реализираме това, което желаеме, което ни се поставя, на което имаме право! ", декларира синдикалистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР